zondag 15 januari 2012

Varkensfilet in zoetzure saus (sweet and sour pork)


200 g ananasstukjes op siroop
Evt. 1 rode paprika in blokjes
400 g varkensfilet, in plakjes of blokjes
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels wittewijnazijn
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels honing
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel maizena
2 lente- of bosuitjes, in ringetjes


1.Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees minstens 20 minuten in een mengsel van de sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en bruine basterdsuiker.
2. Verhit de andere 2 eetlepels olie  in een wok en roerbak het vlees rondom bruin en gaar. Schep ze uit de wok. Als je paprika toevoegt, roerbak nu totdat dit ietsjes zachter wordt. Schep ook uit pan.
3. Voeg de knoflook bij het bakvet met de azijn, ketchup honing en chilisaus. Meng de maizena met de ananassap. Voeg dit toe en bind de saus.
4. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Voeg als laatste de lenteuitjes toe.

Lekker met rijst of mihoen en kroepoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten