zondag 8 januari 2012

Beste brownies ooit!



185 gram boter

185 gram goede kwaliteit pure chocolade
85 gram bloem
40 gram cacaopoeder
50 gram witte chocolade
50 gram melkcocolade

3 grote eieren
275 gram rietsuiker


* bakblik van 20 x 20 cm



1. Snij de boter in kleine blokjes en doe ze in een mengkom. Breek de pure chocola in stukjes en voeg ze toe. Smelt al roerend au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
2. Verwarm oven voor op 180 graden. Bedek bakblik met bakpapier. Zeef bloem met cacaopoeder samen in een mengkom.
3. Hak witte en melkchocolade in grove stukken.
4. Doe de eieren en suiker in een mengkom en klop ca 5 minuten met mixer op hoogste stand, tot mengsel is verdubbeld en op milkshake begint te lijken.
5. Vouw de afgekoelde chocolademengsel voorzichtig in de eieren met spatel.
6. Zeef nogmaals de bloemen mengsel boven de ei-chocolademengsel, en vouw dit ook rustig in.
7. Bak eerst voor 25 minuten, en haal uit de oven. Als het midden nog wobbelig is, nogmaals 5 minuten bakken tot een papierachtige korst verschijnt.
8. Laat in blik volledig afkoelen (sla manlief zn handen weg of dreig met deegrol)
* luchtdicht tot 2 weken , en 1 maand in vriezer te bewaren.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten