vrijdag 20 januari 2012
Pikante roergebakken hamlappen
600 g hamlapjes
zout / peper
3 el bloem
3 el olie
1 ui, gehakt
1 teen knoflook, uitgeperst
1 el sambal brandal
3 el ketjap manis
200 g taugé
2 el verse koriander, gesnipperd
1. Snijd de hamlapjes of evt dunne filetlapjes in heel dunne reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Hussel de bloem door het vlees.
2. Verwarm 2 el olie en bak de reepjes vlees in drie porties aan. Schep ze steeds uit de pan.
3. Giet nog een eetlepel olie in de pan en fruit de ui 3 minuten op zacht vuur. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit nog 1 minuut.
4. Giet de ketjap en twee el water erbij en schep het vlees door de saus. Schep op het laatste moment de taugé en de koriander door het vlees en serveer direct.
Lekker met rijst en sperziebonen, of komkommersalade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten