zondag 15 januari 2012

Marokkaanse couscoussalade


125 g gewelde abrikozen, in kleine stukjes
1 sinaasappel, schoongeboend
1 tl kaneelpoeder
250 g couscous
3 el olijfolie
1/2 zakje amandelen (a 75 g)
1 a 2 bosuitjes, in dunne ringen
1/2 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
100 g feta, verkruimeld




1. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Pers daarna uit.
2. Schep in een schaal de abrikoosstukjes om met het sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en een halve theelepel zout.
3. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 250 ml kokend water en de olijfolie toe en laat 10 minuten staan.
4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui en 3/4 van de koriander, feta en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.

Een heerlijk frisse salade, fruitig en minder gekruid dan de Casablanca couscous. Lekker bij gebraden kip of lamsboutjes.

Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten