maandag 9 januari 2012

Loempiaatjes



750 ml Arachideolie om te frituren
250 gram kipfilet in doperwtgrote stukjes

1 eetlepel lichte sojasaus
1 of 2 theelepels vijfkruidenpoeder naar smaak
12 grote of 24 kleine loempiavellen, ontdooid
1 eetlepel maizena aangemengd met 1 eetlepel heet water
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
75 gram tauge
2 flinke bosuien overlangs in smalle repen
1 kleine wortel, grof geraspt

1 eetlepel oestersaus
Zout en peper naar smaak




1. Verhit een wok op hoog vuur en doe er een eetlepel arachideolie in. Roerbak de kip 1-2 minuten, breng het op smaak met 1 eetlepel lichte sojasaus en het vijfkruidenpoeder. Schep kip uit de wok en laat het 10 minuten afkoelen. 
2. Meng de gember, oestersaus, evt. 1/2 eetlepel extra sojasaus en zout en peper naar smaak door het kipmengsel.
3. Leg  2 loempiavelletjes op elkaar en leg onderin het midden een beetje van het kippenmengsel. Leg hierop wat bosui, wortel en tauge. 

4. Doe wat aangemengde maizena aan alle vier zijden van het vel met een borstel. Vouw de twee zijkanten naar elkaar toe. Vouw de onderkant erover heen en rol de loempia zo naar de bovenste kant als een cigaar zo strak mogelijk toe.
5. Frituur de loempia's in vet van 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Lekker met chilisaus.

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/chickenandvegetables_89282