maandag 9 januari 2012

Nachos



250 g rundergehakt
1/2 zakje taco seasoningmix (a 35 g)
1 zak tortillachips naturel (150 g)
4 tomaten, in dunne plakken
4 stoneleeks of lente-uitjes
150 g geraspte kaas (bijv. cheddar)
125 ml zure room

4 1-persoons ovenschaaltjes



Ovengrill voorverwarmen. In droge koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Kruidenmix met scheut water toevoegen en gehakt ca. 15 min. zachtjes bakken, tot vocht verdampt is. Chips over ovenschaaltjes verdelen. Gehakt erop scheppen en beleggen met tomaat, stoneleeks en kaas. Schaaltjes op rooster 10 cm onder ovengrill schuiven en kaas in 3-4 min. laten smelten en lichtbruin kleuren. Zure room erover lepelen. Lekker met Mexicaans bier.

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=282314&rq=nachos