maandag 9 januari 2012

Gooi'm in de wok mihoen met kip



175 gram eiernoedels
zonnebloemolie
1 ui, dun gesneden (of 3 lente-uitjes)
2 tenen knoflook, dun gesneden
1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
175 gram taugé
175 gram peultjes
225 gram gare kipfilet, in reepjes (gekookt)
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus



1. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit intussen de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de ui op een hoogvuur 2-3 minuten tot deze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe met de gember, taugé en peultjes en roerbak alles 1 minuut.
3. Giet de noedels af en doe ze in de work of koekepan met de kip en sojasaus. Bak 2 minuten tot alles gloeiend heet is. Roer de chilisaus erdoor en serveer meteen.

Bron: Ainsley Harriott - snel en slank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten