zaterdag 14 januari 2012

Romige Kip Picasso


3 kipfilets
1 middelgrote ui, in halve ringen gesneden
2 paprika's van verschillende kleuren, in ringen
1 knoflookteen, geraspt
1 blik van 400 g tomatenstukjes (pomodori)
1 groentebouillon blokje

geraspte kaas
1 eetlepel italiaanse kruiden
125 ml  water
125-200 ml slagroom

2 eetlepels olie
beetje boter  
snufje nootmuskaat en cayennepeper
paprikapoeder, peper en zout naar smaak

Mooie schaal ad 1.5 liter

Verwarm oven voor op 200 graden.

1.Bestrooi de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder, en bak in de olie en boter lichtjes aan. Laat uitlekken, en zet in ovenschaal.
2.Bak de uien op een zacht vuur tot ze glazig zijn en doe in ovenschaal (til kip op en leg ook een beetje ui onder kip)
3. Bak de paprikaringen tot ze buigzaam worden (dit kan even duren) leg ze ook in ovenschaal.
4. voeg knoflook toe, bak 30 seconden, voeg dan water en blik tomaten toe. Roer even.
5. Voeg bouillonblokje, italiaanse kruiden, nootmuskaat, een snufje cayennepeper en peper en zout naar smaak toe (pas op met de zout, er zit al veel in)
5. Voeg slagroom toe (dit mag ook kookroom zijn) en laat 5 minuten pruttelen.
6. Giet saus over de kip, dek af met aluminium folie en bak voor 30 minuten.
Haal na 30 minuten de folie af en bestrooi met kaas. Zet terug voor nog 10 minuten.

Lekker met spaghetti of zilvervliesrijst.




Aangepast recept van:http://www.kayotic.nl/blog/creamy-chicken-picasso






Geen opmerkingen:

Een reactie posten