- 250 ml water
- 200 gram dadels (na ontpitten), fijngehakt
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 175 gram bloem
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 175 gram boter in blokjes
- 100 gram havermout
- snufje zout
* vierkante taartvorm van 20 x 20cm
1.Vet de wanden van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
2. Kook de dadels en water in een kleine steelpan op lage vuur voor ca. 10 minuten tot het een zachte, stijve massa is; roer af en toe. Neem de pan van het vuur en laat de dadels tot kamertemp afkoelen
3. Zeef bloem en zuiveringszout in een grote mengkom. voeg suiker, havermout en zout toe en vermeng alles goed. Doe de boter erbij en wrijf alles met de vingertoppen door elkaar tot er vochtige klontjes ontstaan.
4. Verwarm de oven op 180 graden voor.
5. Druk de helft van het deeg gelijkmatig op de bodem van de vorm uit. Verdeel het dadelmengsel hierop en bestrooi het geheel met het overgebleven deeg. Druk de bovenkant met de handpalm rustig iets platter.
Bak de koek circa 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg stevig aanvoelt.
6. Laat de koek in de vorm helemaal koud worden, snijd hem in repen en dien ze op.
* bron: Rachel Allen - Bake