50 g pijnboompitten of evt. amandelen
20 middelgrote basilicumblaadjes + extra voor serveren
150 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
extra vergine olijfolie
80 g versgeraspte Parmezaanse kaas
500 g spaghetti (volkoren)
zout en peper naar smaak
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
2. Doe de basilicumblaadjes,tomaatjes en knoflook in een keukenmachine. Start de motor en voeg precies zoveel olie toe als nodig is voor een gladde pesto.
3.Voeg de pijnboompitten toe en hak ze fijn met de pesto. Doe er zo nodig nog wat olie bij.
4. Doe de pesto in een grote kom en meng met een vork de parmezaanse erdoor. Voeg wat zout en peper toe.
5. Kook de pasta beetgaar, giet af en doe hem in de schaal met pesto. Schep alles om, zodat de pesto goed aan de pasta hecht. Serveer de pasta met wat basilicumbladjes en serveer er eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas bij.
Bron: "Gino's Pasta"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten