2 kleine struiken broccoli
250 gram bacon
2 stevige rode tomaten, gehalveerd, van zaadjes ontdaan, in dunne plakjes gesneden
een klein bosje vers bieslook of eetlepel gedroogde bieslook
Voor de dressing:
1 teen knoflook, gepeld en geraspt
1 flinke theelepel dijonmosterd
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepels witte balsamico azijn
• zout en zwarte peper uit de molen
Snijd de roosjes van de broccoli met een klein mesje los en in kleine stukjes.
Blancheer de broccoliroosjes 60 seconden in kokend water, Laat ze in een vergiet uitlekken en spreid de stukjes broccoli uit op een schone theedoek. Leg de stukjes broccoli als ze goed droog zijn op een schaal.
Bak de reepjes bacon in een scheutje olijfolie op matig vuur tot ze krokant en goudbruin zijn en schep het merendeel over de broccoli. Klop alle ingredienten voor de goed door elkaar (als je gedroogde bieslook gebruikt, klop dit op bij de dressing)
Doe de plakken tomaat en evt. het gehakte verse bieslook bij de broccoli en bacon en giet de dressing erbij. Proeven en desnoods extra azijn toevoegen.
Aangepast recept van: http://www.jamieoliver.nl/recipes/saladerecepten/broccolisalade