dinsdag 10 januari 2012

Casablanca Couscous

2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel paprikapoeder
350 ml kippenbouillon
Wat draadjes saffraan
6 bosuitjes, schoongemaakt en dun geneden
225 g couscous
1 citroen, grove rasp en sap
2 rode chilipepers, zonder zaden
 en heel fijngehakt
50 g pijnboompitten geroosterd in een droge pan


1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Voeg de knoflook, komijn, koriander en paprika toe en fruit al roerend 1 minuut op een laag vuur.
2. doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de bosuitjes toe en giedt de couscous er geleidelijk bij, roer snel even om.
3. bedek de pan met een goedsluitend deksel, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan zodat de korrels kunnen zwellen en de bouillon goed kunnen opnemen.
4. Als je dit warm serveert, roer de rest van de olie en de overige ingredienten er dan nu door. Laat voor een heerlijke koude couscoussalade de couscous eerst afkoelen en 1 uur in de koelkast verder koud worden voordat de andere ingredienten toegevoegd worden.

Er kan nog andere dingen toegevoegd worden: bijvoorbeeld komkommer, paprika, tomaat. Eventueel granaatappelpitjes erover strooien

Bron:http://www.food.com/recipe/ainsleys-spicy-casablanca-couscous-436201