maandag 9 januari 2012
Kip Stroganoff
450 g kipfilet in reepjes
150 g champignons, gesneden
1 grote ui in kwart ringen
2 knoflookteentjes
1 groene paprika in reepjes
1/2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel patentbloem
1/2 theelepel mosterdpoeder of 1/2 theel. mosterd
250 mm kippenbouillon
125 ml zure room of creme fraiche
boter, peper en zout
1. Meng bloem en mosterdpoeder (als je mosterd gebruikt, voeg dit toe bij bouillon)
2. Bak de kipfilet in boter gaar, maar niet bruin. Haal uit pan, voeg boter aan pan toe en bak paprika en ui voor 2 minuten. Voeg champignons toe, tot ze zacht zijn, voeg dan knoflook toe en bak 30 seconden,
3. Voeg bloem toe en roer gedrurende een minuut. Voeg bouillon toe, voeg daarna peper en zout naar smaak toe. Laat sudderen voor 5 minuten
4. Voeg paprika poeder, zure room of creme fraiche toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen.
Heerlijk met zilvervliesrijst.
http://www.kayotic.nl/blog/chicken-stroganoff - verslavende site- prachtige, inspirerende foto's en recepten van een zeer talentvolle vrouw.