1 grote galiameloen
200 g gemarineerde kipfilet
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)
1/2 rode paprika
1 zakje veldsla (75 g)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurtmayonaise
3/4 eetlepel milde kerriepoeder
zout en (versgemalen) peper
1.Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken.
2. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
3. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen.
4.In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.
Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.