vrijdag 27 januari 2012

Chocolade havermout repen


2 1/2 kopjes bloem
1 theelepel  zuiveringszout
1 theel. zout
225 gram boter, zacht
2 cups bruine suiker
2 eieren
2 theelepels vanilla extract
3 kopjes havermout
2 kopjes (± 350 gram) chocolade in stukjes
1 blik  gecondenseerde melk (445 ml)
30 gram boter
1 theel. zout
evt. extra vanille extract naar smaak


1. Verwarm oven voor op 160 graden. Beboter en bebloem een schaal van 25 x 35 cm (of gebruik bakpapier)

2. Meng bloem, zuiveringszout en zout in een grote kom. Zet opzij.

3. In een grote mengkom, klop boter en suiker licht en luchtig. Voeg  één voor één de eieren toe en klop tot alles gemengd is. Voeg vanille toe en meng goed door elkaar.

4. Voeg langzaam de gezeefde bloemmengsel toe tot het goed gemengd is. Voeg havermout toe.
Spatel voorzichtig 2/3 van het mengsel in de bodem van de schaal. Bewaar de rest voor de bovenlaag.

Voor de vulling:
Smelt de chocolade, gecondenseerde melk, boter en zout over een middelhoge vuur. Laat afkoelen, en voeg evt. naar smaak extra vanille toe. Verspreid over bodem maar blijf ½ cm van de zijkanten vandaan zodat repen straks niet vastplakken. (niet nodig als je bakpapier gebruikt)
Strooi havermout mengsel erover, en bak voor 30-35 minuten tot bovenkant lichtbruin is en tussenlaag gestold maar niet hard is. (niet te lang, anders worden ze droog

Laat volledig afkoelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten