Saus
350 ml water
30 ml sinaasappelsap
60 ml citroensap
80 ml rijstwijn azijn
40 ml soja saus
1 eetlepel sinaasappelrasp
145 g donkerbruine basterdsuiker
1/2 theelepel vers geraspte gember
1 teentje knoflook
Bos lente-uitjes, in ringen
25 g maizena
30 ml water
2 flinke kipfilet's in stukken van ± 5 cm
1 ei, geklutst
zout en peper naar smaak
45 ml olijfolie
1. Verhit de olie in een wok meng de bloem, zout en peper op een bord.Doop de stukken kip in de ei, en daarna in de bloemmengsel. Bak in gedeeltes en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
2. Giet water, sappen, azijn en sojasaus in een pannetje en verwarm op middelhoge vuur.
Als het warm is, roer er de rasp, suiker, gember, en knoflook goed door. Breng tot aan de kook, haal van het vuur.
3. Meng de maizena met de water. Giet langzaam bij de saus totdat het dik begint te worden.
4. Giet de saus over de kip en garneer met lente-uitjes.