vrijdag 30 maart 2012

Mexicaanse Lasagna

1 blik zwarte bonen (425 gr)
1 1/2 cup maïs
4-5 lenteuitjes, in ringen
koriander, gehakt
1 tl gedroogde oregano
1 tl knoflookpoeder
3/4 tl zout
1/2 tl komijn
2 blikken tomatenblokjes (ad 400 gr)
1/2 tl komijn
9-12 vellen lasagna
225 gram pittige kaas
hete saus

Bakvorm 23 x 23 cm


Oven voorverwarmen op 200 graden. Meng in een kom alle ingredienten behalve de tomaten, lasagnevellen, kaas en hete saus. Hout wat koriander achter voor de versiering.

Spreid een dun laagje tomaten over de bodem van het blik. Leg hierop 3 a 4 vellen, net genoeg om de bakvorm te bedekken. Let hierop een derde van het bonenmengsel. Bedek dit met een half blik tomaten en bedruppel met hete saus. Bestrooi met een kwart van de kaas.

Herhaal nog 2 keer (vellen, bonen, tomaten, beetje hete saus, kaas). Dek af met aluminium folie en bak 35-45 minuten, tot de vellen zacht zijn. Verwijder de aluminiumfolie en besprinkel desnoods nog met extra kaas. Bak een extra 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Laat 10 minuten staan. Versier met koriander.

Bron en foto: http://annies-eats.com/2012/03/28/mexican-lasagna/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten