300 g bloem
1 el bakpoeder
125 g lichtbruine basterdsuiker
85 g gedroogde en gewelde abrikozen, in stukjes gesneden
55 g hazelnoten, grofgehakt
75 g witte chocolade, in stukjes
2 eieren, losgeklopt
200 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een mengkom, voeg de suiker toe en meng dit goed.
Voeg de gehakte hazelnoten, de witte chocolade en de in stukjes gesneden abrikozen erbij en roer dit goed door het bloem-suikermengsel.
Klop de eieren met de karnemelk en olie en roer dit mengsel door de droge ingredienten in de mengkom.
Leg papieren vormpjes in een muffinvorm en schep het beslag daar in.
Bak de muffins 20 a 30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Vrolijk gejat van:http://koken.blogspot.com/2011/11/abrikozenmuffins-met-hazelnoten-en.html#comment-form
Geen opmerkingen:
Een reactie posten