vrijdag 16 maart 2012

Sour cream coffee cake

113 g boter, kamertemp.
1 cup suiker
2 eieren
2 cups bloem
1 theel. baking soda
1 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
350 gram zure room (halfvol)

1 theel. vanille extract

Strooisel:

1 theel. kaneel
1/4 cup suiker
1/4 cup bruine suiker
1 cup pecannoten of walnoten, fijngehakt (optie)


Oven voorverwarmen op 175-180 graden, beboter een vorm van ± 23 x 33 cm.

Meng alle ingrediënten voor de strooisel, zet opzij.
Klop boter en suiker romig in een mengkom. Voeg één voor één de eieren toe, klop goed door na elk ei.
Meng in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout.
Voeg, om en om, de helft van de droge ingredienten en de helft van de zure room en vanille extract aan het eiermengsel toe. Klop steeds goed door.

Giet de helft van het beslag in de vorm, bedek met de helft van het strooisel, giet de andere helft van het beslag eroverheen, dek af met andere helft van het strooisel.
30-35 minuten bakken, of tot een  ingestoken sateprikker er droog uitkomt.

* in coffee cake zit geen koffie, maar wordt traditioneel met koffie geserveerd.

Bron:http://gimmesomeoven.com/sour-cream-coffee-cake/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten