donderdag 8 maart 2012

Geroosterde tomatensoep


1 kg tomaten (bv pruimtomaten)
6 knoflookteentjes, gepeld
2 kleine uien, gesneden
1/2 cup olijfolie
Zout en zwarte peper naar smaak 
1 liter kippenbouillon
2 laurierblaadjes
50 g boter
1/2 cup verse basilicumblaadjes, optie
3/4 cup (175 ml) slagroom, optie


Verwarm oven op 230 graden


Snij de tomaten door de helft, haal harde stukken eruit. Leg de tomaten, knoflook en ui op een bakplaat met hoge rand  en druppel de olijfolie erover. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak 20-30 minuten, of totdat het gecarameliseerd is.


Giet inhoud van de bakplaat in een grote pan, voeg 3/4 liter kippenboullon, laurierblaadjes en boter toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot 2/3 verdampt is.


Voeg nu (als optie) gewassen basilicumblaadjes toe, en pureer met een staafmixer glad. Zet soep weer op lage vuur, voeg room toe en eventueel kippenbouillon tot de gewenste dikte. Proef en voeg desnoods meer zout of peper toe.

Bron:http://www.foodnetwork.com/recipes/tyler-florence/roasted-tomato-soup-recipe/index.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten