dinsdag 27 maart 2012

Marokkaanse kip

marinade:
2 kipfilets
2-3 tl ras el hanout
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl kurkuma


saus:
1 middelgrote ui, in kwart ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl ras el hanout
1 tl tomatenpuree
1/2 glas Marsala (optie)
5-6 gedroogde gewelde abrikozen, in stukjes
1 tl abrikozenjam
1 tl paprikapoeder
1/2 cup kippenbouillon
1 cup tomatenblokjes uit blik
50 g amandelen, geroosterd
verse koriander, fijngehakt


Snij de kipfilet in reepjes. Meng met de kruiden en 2 eetl zonnebloemolie. Zeg minstens een kwartier in de koelkast.
Verhit een wok op hoge vuur, bak de kipstukjes in 3-4 minuten goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij. 
Voeg een eetlepel olie aan de wok toe en bak het ui 5 minuten, tot het begint te carameliseren. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg 1/2 tl ras el hanout toe en bak nog 1 minuut om de geuren vrij te laten. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut.
Voeg de marsala wijn toe (anders een half glas kippenbouillon) en laat 1 minuut op hoge vuur indampen.
Voeg kippenbouillon en alle resterende ingrediĆ«nten toe, en laat afgedekt 15-20 minuten op lage vuur pruttelen. 


Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg als laatste de verse koriander toe en serveer meteen. Serveer amandelen apart.
Lekker met couscous!


Bron en foto:http://mongoliankitchen.com/moroccan-chicken/

In eerste instantie vond ik de verhoudingen vreemd, en vroeg mij af of dit wel kon kloppen. Achteraf bleek het precies goed te zijn, dit is echt een blijvertje! In het originele recept wordt Marsala wijn gebruikt, maar heb ik weggelaten. Ik heb (nog) geen tajine, maar het gaat prima in een wok.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten