Deeg:
2 cups (300g) bloem
1/2 theel. zout
120 gr. boter
1 eidooier
IJskoud water
Vulling:
6 varkenssaucijsjes
375ml krachtige kippenbouillon
2 blaadjes gelatine
1 theelepel gedroogde salie
1 kleine ui, gesnipperd
1 appel, geschild en geraspt.
1 muffinblik (12)
1 pipet (optie)
Zeef de bloem, voeg zout toe en wrijf de boter door de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
Maak een kuiltje en voeg de eidooier en een beetje water toe. Meng goed, voeg steeds kleine beetjes water toe tot het een deeg wordt. Bedek met folie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Vet een muffinblik (12 muffins) in.
Sudder de saucijsjes in de kippenbouillon, haal na 15 minuten uit de kippenbouillon en laat afkoelen (Bewaar de bouillon voor de gelatinemengsel)
Bak intussen uisnippers op zachte vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Rol 2/3 van het deeg uit, snij rondjes uit (of gebruik een glas) en bedek de muffinvormpjes.
Zet de muffinblik nog 10 minuten in de koelkast. (dan krimpen ze minder in de oven.)
Ontvel de saucijzen, snij in kleine blokjes en meng met de gebakken uien, salie, geraspte appel en zout en peper naar smaak. Deegbakjes vullen met mengsel.
Ei met beetje melk loskloppen.
Snij rondjes voor de deksels, met borsteltje onderkant van deksel met eimengsel insmeren. Randjes met vork dichtdrukken. Kleine gaatjes in deksel maken (als je een pipet gebruikt voor de gelatine dan kleine gaatjes maken)
In midden van oven 25 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Volledig laten afkoelen, daarna in koelkast zetten tot ze koud zijn.
Terwijl de pork pies aan het afkoelen zijn, week 2 blaadjes gelatine in koud water, zet opzij.
Verwarm 125 ml kippenbouillon, gelatine hierin oplossen. Laat het iets afkoelen tot het dikker begint te worden, dan ongeveer 8-10 ml gelatine in ieder pork pie spuiten/lepelen. Nog een uurtje in de koelkast zetten totdat mengsel gestold is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten