1 bloemkool in roosjes
6-7 knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper naar smaak
Bosje peterselie, fijngehakt
50-75 g pijnboompitten, licht geroosterd in een droge pan
2 eetlepels citroensap
Verwarm oven voor op 200 graden. Kook de knoflookteentjes 15 seconden, giet af en haal de vliesjes eraf. Snij de grotere teentjes doormidden.
Doe de bloemkool samen met de knoflook, 1.5 eetlepel olijfolie, zout en zwarte peper in een kom. Schud goed om en spreid alles uit op een bakplaat. Bak de bloemkool voor 20-25 minuten tot de bloemkool zacht en de knoflook lichtjes gebruind is. Roer tijdens het bakken minstens 2 keer alles even door elkaar.
Giet de volledige inhoud van de bakplaat (ook de sappen!) in een grote kom. voeg de resterende halve eetlepel olijfolie, peterselie, pijnboompitten en citroensap toe. Schud alles goed door elkaar en serveer meteen.
Bron:http://gimmesomeoven.com/garlic-roasted-cauliflower/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten