450 gram kipfilet in blokjes
2 theelepels garam masala
1 theelepel knoflookpoeder
zout en zwarte peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1/2 gele ui, fijn gesneden
1 1/2 cups kippenbouillon
1 cup grove abrikozenjam
1/4 cup witte wijnazijn
1 theelepel tabasco
1 theelepel limoenrasp of -sap
1 eetlepel boter
1/2 bosje koriander, optioneel
Bestrooi kip met garam masala, knoflookpoeder zout en peper. Verhit olie in een koekenpan over middelhoge vuur. Bak de uien ca 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de blokjes kip toe, en bak ongeveer 5 minuten. Haal de kip-uienmengsel uit de pan.
Giet 1 kop bouillon en breng net aan de kook. roer alle stukjes van de bodem. Voeg jam en azijn toe. Giet beetje bij beetje de resterende bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg tabasco naar smaak toe. Doe de kip en ui terug in de pan en hou 10 minuten tegen de kook aan. Roer limoenrasp of -sap en boter doorheen en serveer direct. Bestrooi eventueel met koriander.
Lekker met rijst of couscous.
Tip: als je geen jam met stukjes kan vinden, voeg dan stukjes gewelde gedroogde abrikozen aan de saus toe.
Bron:http://allrecipes.com/recipe/evins-indian-apricot-chicken/detail.aspx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten