140 gram (1 cup) volkoren meel
100 gram (1/2 cup)boter
200 gram kaas, geraspt (liefst scherpe zoals cheddar)
1/4 theelepel cayennepeper of chilipoeder of pikante paprikapoeder
1 theelepel zout
Klop de boter en kaas met een mixer zacht en romig. Meng de bloem, zout en chilipoeder in een andere kom. Meng de droge ingrediƫnten goed door de boter en kaas met een houten lepel (of desnoods met je handen)
Verdeel deeg in 2, rol beide uit in een rolletje en pak in bakpapier (als een toffeetje). Leg in de koelkast voor 3-4 uur.
Verwarm oven voor op 200 graden. Bedek bakplaat met bakpapier.
Snij daarna de rollen in schijfjes van 1/2 cm, en bak ze 10-12 minuten tot de randen goudbruin zijn. (Je kunt de helft uiteraard makkelijk invriezen)
Bron: http://www.divinetaste.com/archives/cheese-biscuits/
Bron: http://www.divinetaste.com/archives/cheese-biscuits/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten