maandag 13 februari 2012

Quiche van gecarameliseerde ui en geitenkaas


125g bloem
55g boter, in blokjes
2-3 theelepels ijskoud water
snufje zout
Provençaalse kruiden
Vulling:
2 rode uien, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
eetlepel (15 g) boter
2-3 eetlepels suiker
2 eetlepels balsamico azijn
zout en peper naar smaak
1 ei
100 ml melk
85g geitenkaas, verkruimeld
75g Boursin verkruimeld


1. Doe de bloem en boter in een kom, en wrijf met je vingers tot een kruimelig mengsel. Voeg een snufje zout, de gedroogde kruiden en 2 eetlepels koud water toe om de mengsel te binden. Voeg pas een derde eetlepel toe als het deeg te droog is en geen bal wordt, maar niet te nat maken. Kneed het deeg een paar minuten. Bedek met huishoudfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden, en beboter quichevorm (of 4 eenpersoons vormpjes)
3. Verhit de boter en olie in een pan, en voeg de uien toe. Besprenkel met suiker en azijn en kook zachtjes voor 10-15 minuten, totdat de uien gecarameliseerd zijn. Voeg zo nodig peper en zout toe.
4  Voor de kaasvulling, kluts de ei in een kom met de melk en voeg daarna de kaas toe (hou een beetje apart om bovenop de taart te besprenkelen voordat het gebakken wordt). Breng op smaak met peper.
5. Rol het deeg uit, en leg op taartvorm(pjes) Bedek met bakpapier, en bak blind 15-20 minuten op 200 graden.
Haal uit de oven, voeg uien toe en bedek met kaasmengsel. Bak nu op 180 graden voor 10-15 minuten.


Bron en foto:http://mongoliankitchen.com/caramelised-onion-and-goats-cheese-tart/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten