donderdag 16 februari 2012
World's best Mac and Cheese
30 gram boter
3.5 eetlepels patentbloem
1.5 cups volle melk
275 gram kaas, naar smaak
1/2 theelepel zeezout
1/4 -1/2 theelepel chilipoeder
1/8 theelepel knoflookpoeder
175 gram penne
1/4 - 1/2 theelepel chilipoeder extra
1. Smelt boter op kleine vuur in steelpan met dikke bodem. Laat niet bruin worden! Voeg al roerend met een garde langzaam bloem toe, blijf 2 minuten doorroeren.Al roerend beetje bij beetje melk toevoegen, blijf kloppen tot saus dikker wordt (ong 10 minuten)
2. Haal van het vuur, voeg 225 gram kaas, zout, chilipoeder en knoflookpoeder toe. Blijf roeren totdat alles goed gemengd is, ong 3 minuten.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een schaal van ong 20 x 20cm
4. Kook de penne 2 minuten korter dan op het pakje vermeld. Spoel met koud water af en laat goed uitlekken.
5.Meng de pasta voorzichtig met de saus totdat alles goed gemengd is. Strooi de laatste 75 gram kaas en chilipoeder erover. Laat 20 minuten onafgedekt in de oven bakken, en laat 5 minuten rusten.
Bron: http://www.beechershandmadecheese.com/CheesyInfo/Recipes/FirmCheese/BeechersWorldsBestMacCheese.aspx
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten