zaterdag 1 april 2017

Noten-Abrikozenbrood



Ingrediƫnten

250 g studentenhaver (noten melange)
300 g volkorenmeel
200 g bloem
2 tl bak soda
450 ml karnemelk
150 g gedroogde abrikozen
1 tl zout
1 keukenmachine of mixer met deeghaken
1 brood- of cakevorm (25-27 cm)


Hak de noten uit de studentenhaver grof. Meng in een kom het volkorenmeel met de bloem, het zout en de baksoda. Voeg 400 ml karnemelk toe en kneed alles in de keukenmachine of met de mixer tot een egaal deeg.

Voeg de noten en rozijnen uit de studentenhaver en de abrikozen toe en kneed met de hand door het deeg. Is het deeg te droog, voeg dan beetje bij beetje nog wat karnemelk toe. Kneed alles tot een stevig deeg.

Vorm van het deeg een brood. Leg het brood in de vorm en druk aan in de hoekjes. Snijd de bovenzijde in de lengte met een mesje met de scherpe punt in. Schuif de bakvorm in de oven en stel de oven in op 175 °C (niet voorverwarmen). 

Bak het brood in 50-55 min. bruin en gaar.
Schud het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen tot lauwwarm.

Bron: https://www.jumbo.com/noten-abrikozenbrood-zonder-gist/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten