vrijdag 21 april 2017
Croissant brood
Ingrediënten voor 1 brood
3 blikjes croissantdeeg à 200 gr
2 el suiker
1 tl kaneel
1 eitje
Materialen
Cakevorm van 23 cm
Meng de suiker met de kaneel en zet dit apart.
Vet de cakevorm in met een bakspray of wat boter.
Neem het croissantdeeg uit het blikje. Het deeg bestaat uit een lange lap, dat uit 3 gelijke rechthoeken bestaat.
Leg de 3 lapjes op elkaar en rol het uit met een deegroller tot het de lengte van het cakeblik heeft. Snij de lappen in 4 gelijke repen van ongeveer 1,5 cm breed. Strooi de kaneelsuiker over het deeg. Leg de repen in de lengte in de cakevorm.
Herhaal deze stappen met de andere blikjes deeg. Je hoeft de repen niet aan te drukken, je kunt ze gewoon los op elkaar leggen in de vorm.
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een stukje plastic.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop het eitje los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van het brood met het ei.
Dek de croissant loaf af met aluminiumfolie en bak in ongeveer 60-70 minuten af in de voorverwarmde oven. Haal de laatste 10 - 15 minuten de folie af.
Serveer het brood met roomboter.
bron: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/10/how-to-croissant-loaf.html
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten