woensdag 5 april 2017
De lekkerste brownies
Ingrediƫnten:
185 g boter
185g goede pure chocolade
85g bloem
40 g cacaopoeder
50g witte chocolade
50g melkchocolade
3 grote eieren
275g rietsuiker
Snijd boter in vrij kleine blokjes en stop in een middelgrote kom. Breek de pure chocolade in kleine stukjes en gooi bij de boter in de kom. Verwarm au bain marie tot alles net gesmolten is. Laat het gesmolten mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Warm de oven voor op 160C hetelucht /180C normaal en zet een bakplaat in het midden van de oven. Leg bakpapier onderin bakvorm van 20 x 20 cm.
Zeef de 85g bloem en 40 g cacaopoeder in een kom.
Hak 50g witte chocolade en 50g melk chocolade in stukjes met een grote mes.
Breek 3 grote eieren in een grote kom en voeg 275 g rietsuiker toe. klop de eieren en suiker dik en romig, totdat het op een milkshake lijkt. Dit kan 3-8 minuten duren, afhankelijk van hoe krachtig je mixer is. Je weet dat het klaar is wanneer het mengsel bleek wordt en in volume verdubbelt. Een andere test is de mixer uit te schakelen, de kloppers optillen en van links naar rechts bewegen. Als het spoor 2 seconden blijft liggen is het klaar.
Giet het afgekoelde chocolademengsel bij de eiermengsel en vouw voorzichtig door elkaar met een rubberen spatel totdat de kleur gevlekte donkerbruin is en de mengsel nog luchtig is.
Zeef de cacao/bloem mengsel in de kom zodat de bovenkant gelijkmatig bedekt wordt. Spatel voorzichtig door totdat mengsel net egaal is. Roer tot slot de witte en melkchocolade stukjes erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm met een spatel, verdeel het over de hoeken en strijk de bovenkant een beetje glad. Zet in de oven en stel de timer in voor 30 minuten. Als de binnenkant nog beweegt, zet dan nog voor 5 minuten terug in de oven. Herhaal tot het naar tevredenheid is. Het hoort een glanzende, papier achtige korst te hebben en de zijkanten moeten net van de randen loskomen
Laat volledig koud worden (sla dit niet over, chocola en boter moet echt compleet afgekoeld zijn), Snij in vieren en snijd elk kwart ook in vier stukjes zodat je 16 stukken overhoudt. De brownies kunnen twee weken in een luchtdichte container en maximaal een maand in de vriezer bewaard worden.
Bron: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/1223/bestever-brownies
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten