vrijdag 22 juni 2012
Linguini alla Carbonara
250 gram linguini
150 gram bacon, in reepjes gesneden
2 eierdooiers (vers!)
250 ml slankroom
2 knoflookteentjes, geraspt
50 g parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper naar smaak
verse basilicum
optie: 200 gram kastanjechampignons
- Kook de linguini volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Bak intussen de bacon in een eetlepel olijfolie krokant, voeg nu zo nodig de
champignons toe en bak 3-4 minuten tot ze gaar zijn. Voeg op het laatst de knoflookteentjes toe en laat 30 seconden meebakken.
Laat het mengsel uitlekken in een vergiet.
- Klop de eierdooiers in een kommetje los en voeg de slagroom, zout en peper, evt een beetje italiaanse kruiden toe.
- Doe de uitgelekte linguini in een grote koekepan, en zet het vuur op middelhoog. Voeg, terwijl je blijft roeren, de eierdooier mengsel en parmezaanse kaas toe. Blij 2 minuten roeren totdat het mengsel dik begint te worden.
-Voeg dan de bacon toe, roer kort door.
- Versier met wat fijngehakte verse basilicum en dien onmiddelijk op.
Tip: dit gerecht kan ook zonder slagroom worden gemaakt, voeg dan alleen eierdooiers toe maar hou het vuur ietsjes lager.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten