2 eetlepels olijfolie
450 gram (italiaanse) saucijzen, zonder vel
1/2 theelepel gedroogde gemalen rode peper
1/2 theelepel gedroogde gemalen rode peper
1 ui, versnipperd
3 knoflookteentjes, gehakt
2 blikken tomatenstukjes, a 400 g
125 ml slagroom
450 gr farfalle
verse basilicum
vers geraspte kaas (Pecorino Romano of Parmezaanse kaas)
Verhit de olie in zware grote koekepan op matig-hoog vuur. Worst en gemalen rode peper toevoegen. Ongeveer 5 minuten bakken tot worst niet meer roze is.
Voeg ui en knoflook toe, bak ong 3 minuten langer totdat de ui zacht is.
Voeg de tomaten en room toe. Laat 3 minuten op laag vuurtje sudderen. Breng op smaak met zout en peper. (Dit is afhankelijk van type tomaat en worst, dus eerst proeven!)
Kook de pasta intussen al dente. Giet af, en bewaar 1 kopje kookvocht.
Doe pasta terug in de pan, voeg worst mengsel toe en bak nog zachtjes tot alles goed gemengd is. Voeg, als mengsel te droog is, een beetje kookvocht toe.
Bestrooi met gehakte basilicum en serveer kaas apart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten