vrijdag 27 april 2012
Spaghetti met ricotta en geroosterde pijnboompitten
6 el pijnboompitten, geroosterd
250 g ricotta
100 g semi zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt, in dunne reepjes
3 el bieslook,gesnipperd
1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
10 baslicumblaadjes, fijngesneden + wat extra voor garnering
4 el extra vergine olijfolie
2 el heet water
500 g spaghetti
zout en peper naar smaak
Doe de ricotta, zongedroogde tomaatjes, bieslook, nootmuskaat, pijnboompitten en basilicum in een grote schaal.Voeg de olie, het hete water en wat zout en peper toe.Vermeng alles goed door elkaar en laat dit mengsel even rusten en op kamertemperatuur komen.
Kook intussen de pasta beetgaar.Giet de pasta af en doe hem in de kom met het ricottamengsel. Schep de pasta hier 30 seconden mee om. Serveer de pasta direct.
Bron en foto: http://carolinebrouwer.blogspot.com/search/label/pasta
Aangepast recept van Gino D'Acampo, "Gino's Pasta"
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten