vrijdag 27 april 2012

Bananencake met pruimen en walnoten

 
1 1/2 cup bloem
3/4 cup suiker
1 afgestreken tl baking soda
Snufje zout
1/2 tl bakpoeder
1 eetl  kaneel
2 rijpe bananen
2 eieren
100 g boter, gesmolten
1/2 tl vanille-extract
70 g gehakte pruimen
2 handen vol walnoten

Vet een bakblik van 25 x 12 cm in of bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Roer de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel in een kom.
In een aparte kom,  prak de bananen met een vork tot moes. Roer de geprakte bananen met eieren, boter en kruiden goed door elkaar.

Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer het kort om. Voeg pruimen toe en roer nogmaals.

Giet in een bakblik, en besprenkel de bovenkant met walnoten.

Bak 45-55 minuten, dek als nodig 10-15 minuten van tevoren af met aluminiumfolie zodat de walnoten niet verbranden.

Laat afkoelen voordat je hem uit de bakblik haalt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten