700 g runder stoofvlees, in brokken
30 g bloem
1 grote gele ui, in dunne ringen
2 knoflookteentjes, gehakt
1 groene paprika, in ringen
1 rode paprika, in ringen
2 eetl tomatenpuree
2 eetl paprikapoeder (liefst gerookt)
2 grote tomaten, in stukken
75ml droge witte wijn
300ml runderbouillon
2 eetl verse peterselie, gehakt
zwarte peper
150ml zure room
Oven voorverwarmen op 170 graden
Rundvlees met bloem bestrooien en in gedeeltes aanbraden. Zet opzijUi, knoflook en paprikas 5 minuten in olijfolie bakken tot alles zacht is.
Voeg weer rundvlees, tomatenpuree en paprikapoeder toe. Bak al roerend nog 2 minuten.
Voeg tomaten, wijn en bouillon toe. Afdekken en 1.5 uur in de oven bakken (of op gaspit voor 1, na 45 minuten zonder deksel verder bakken)
Voor het serveren afmaken met zout en peper. Roer zure room erdoor en bestrooi met peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten