vrijdag 13 juli 2012
Duitse appelpannekoek
1/3 cup bloem
1/4 theelepel zeezout
1/3 kopje melk
3 eieren
2 eetlepels boter
1 kleine appel, zonder klokhuis en in zeer dunne plakjes gesneden
volle eetlepel bruine suiker
snufje kaneel
1/2 theelepel citroensap
Verwarm de oven voor op 260 graden, leg de plaat (23 x 33 cm) of ovenvaste schaal er alvast in.
In een kleine steelpan, combineer de appels, suiker, kaneel en citroensap. Kook op middelhoge vuur tot ze goudbruin zijn, roer af en toe.
Terwijl de appels koken, meng de bloem, zout en melk in een kom.
Voeg de eieren toe, klop tot gemengd en zet apart.
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Als de boter gesmolten is, haal voorzichtig de warme plaat uit de oven en bedek bodem en wanden met de gesmolten boter.
Giet de gekookte appels over de plaat en giet de pannenkoek mengsel over de appels. Zet de plaat weer terug in de oven en draai terug tot 220 graden. Bak gedurende 18 minuten, de zijkanten van de pannenkoek zal over de rand van de taart rijzen licht bruin worden.
Haal uit de oven, en keer om met behulp van een groot bord. Bestuif met poedersuiker, snijden en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Bron en foto: http://barefeetinthekitchen.blogspot.nl/2012/07/german-apple-pancake.html
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten