donderdag 12 juli 2012

Kofta met munt-couscous, courgette en tomaat

Ingrediënten:
Voor de couscous:
1 tomaat, gesneden
1 courgette, dun gesneden
200gr couscous
8 el witte rozijnen
Bundeltje verse munt, gesneden
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl zout

Voor de kofta:

500gr gehakt
2 wortelen, geraspt
3 lente-uitjes, fijn gesneden
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
2 el olijfolie


Bereidingswijze:

Voor de couscous: Meng in een grote kom de couscous met 475 ml kokend water en dek het af met keukenfolie en laat dit 5 minuten staan. Haal het folie van de kom af en meng de couscous door met een vork. Voeg vervolgens de citroensap, zout, olijfolie, courgette, verse munt, rozijnen en tomaat toe en meng het gerecht goed door.
Voor de kofta:

Meng alle ingrediënten in een grote kom, op de olijfolie na, en roer dit goed door. Maak van dit mengsel 12 platte gehaktballetjes van ruim 1 centimeter dik.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de helft van uw gehaktballetjes op gedurende 7 á 8 minuten per zijde. Herhaal deze stap vervolgens met de andere helft van uw gehakt.
Serveer de kofta met de couscous. 


Bron en foto: http://www.honingtomaten.nl/hoofdgerechten.php?id=923&lang=nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten