woensdag 26 december 2018
Perfecte Cheesecake
120 g koekjes naar keuze
60 g gesmolten boter
400 g roomkaas
120 g suiker
200 g crème fraîche
150 ml slagroom
2 eieren
2 eetlepels maizena
1.5 eetlepel vanille extract
sap van 1/4 citroen
200 g frambozen of rood fruit naar keuze
40 g suiker
1 eetlepel water
Bakvorm 18 cm diameter
bakpapier
Alufolie
Oventemperatuur elektrisch: 180 graden
Bodem:
Snij bakpapier in strookjes om zijkant bakvorm mee te bedekken. Koekjes verkruimelen, mengen met gesmolten boter. Op bodem bakvorm drukken met achterkant lepel. Beboter zijkanten, bedek met strook bakpapier. Bedek buitenkant bakvorm met twee ruime stukken alufolie om het waterdicht te maken.
Vulling:
Verwarm roomkaas 10-20 seconden in grote kom in magnetron, totdat het iets zachter is. Roer het om met een spatel. Voeg suiker toe en roer met klopper totdat het goed vermengd is en de suikerkorrels opgelost zijn. Voeg de volgende ingrediënten één voor één toe en roer goed door voordat je de volgende ingrediënt toevoegt: crème fraîche, slagroom, 1 voor 1 de eieren, maizena, vanille extract, citroensap.
Giet vulling in bakvorm, schud voorzichtig zodat alle vulling zich beter verspreidt, strijk de rest glad.Zet op bakplaat met rand zet in oven; voeg kokend water toe aan bakplaat (genoeg zodat het niet volledig verdampt. Bak 30 minuten op 180, verlaag temperatuur naar 150 graden en bak nog 30 minuten. Zet oven uit en laat 1 uur staan. Oven niet opendoen!
Laten afkoelen, en minimaal 6 uur (liefst overnacht) in koelkast laten staan om verder op te stijven.
Saus:
Bevroren fruit in schaal doen, 1 eetlepel water en suiker toevoegen. Afdekken met huishoudfolie en 4 minuten verwarmen in magnetron (ontdooid of vers fruit; iets minder lang. Controleer ieder 30 seconden) Warme saus door zeef wrijven en saus laten afkoelen.
Bron: Emojoie Cuisine - Youtube
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten