vrijdag 25 mei 2012
Kip Tikka Masala
3 -4 kipfilets
zeezout
gemalen koriander
komijn, naar smaak
½ cup volle yoghurt
20 gr boter
1 grote ui, genipperd
4 knoflookteentjes
1 stuk (± 5cm) verse gember
garam masala
2 blikken tomatenstukjes (400g)
Suiker
1½ cup (kook)room
2 cups Basmati rijst
Optie:
Verse koriander
Chilipepertjes
Kurkuma
Diepvries doperwten
Bestrooi de kipfilets met zeezout, koriander en komijn. Bedek daarna volledig met het yoghurt
Gril de kipfilets op ± 25 cm afstand van de gril, 5-7 minuten per kant. Hou ze in de gaten, zij moeten licht geblakerd blijven. Haal uit oven
Bak de uien met een derde van de boter op middelgrote vuur, totdat ze lichtbruin zijn. Rasp de knoflook en de gember en voeg toe. Voeg ong 1 eetlepel zout toe naar smaak.
Voeg 3 eetlepels garam masala toe, en evt. de chilipepers. Voeg de blikken tomaat toe. Roer goed door, voeg 1 eetlepel suiker toe en laat ong. 5 minuten sudderen.
Voeg na 5 minuten de room toe. Snij de kipfilets in stukken en voeg ze toe aan de Tikka Masala saus. Voeg evt. verse koriander toe.
Rijst:
Kook de rijst met kurkuma zoals je normaal gewend bent. Als de rijst klaar is, voeg onmiddellijk de bevroren doperwten toe en laat nog 5 min. staan.
Vergeet de Naanbrood niet!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten