donderdag 22 juni 2017

Fajitas met kip en bacon



4 kipfilet in reepjes van ± 2 cm
4 - 6 dikke repen bacon
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 ui, in stukken gesneden
Fajita kruiden:
    2 theelepels chili poeder
    1 theelepel zout
    1 theelepel gerookte paprika
    1 theelepel suiker 
    1/2 theelepel uienpoeder 
    1 theelepel knoflookpoeder 
    1/4 theelepel cayenne peper 
    1/2 theelepel gemalen komijn

Voor erbij:
Partjes limoen
8 - 10 warme tortilla's (bv mais)
2 eetlepels verse koriander, gehakt
Zure room
Geraspte kaas
Avocado, gesneden

Oven voorverwarmen op 200 graden en een bakplaat licht invetten met olie.
Kip, bacon, paprika en ui  in een kom doen en met kruiden bestrooien, met de handen voorzichtig mengen. Op de bakplaat leggen en 20-25 minuten roosteren. Na 10 minuten met spatel omkeren.

Serveer onmiddellijk met warme tortillas, limoen, etc.

Bron: https://mommyshomecooking.com/sheet-pan-barbecue-bacon-chicken-fajitas/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten