zondag 22 januari 2012

Tortilla's met kip

1 middelgrote ui, fijngehakt
1 theel. zonnebloemolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels chilipoeder
3 theel. komijnpoeder

2 theel. suiker
1 blik 450 gr. passata 

1 kop water
450 gr.  kipfilet

225 gr.  geraspte kaas
3 eetl. gemarineerde jalapeƱos, fijngehakt

1/2 kop koriander, fijngehakt
12 (15 cm) tortillas
olie of oliespray
zout en versgemalen zwarte peper



1.  Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng ui, olie en 1/2 theelepel zout in een grote pan. Kook met deksel op pan op middelhoge vuur 8-10 minuten, totdat de uien zacht zijn. Roer af en toe. Voeg knoflook, chilipoeder, komijn en suiker toe, Voeg na 30 seconden passata en water toe, kook zachtjes tot het iets ingedikt is (ong. 5 minuten) 
2. Leg de kipfilet in de saus. Dek af en laat op lage vuur borrelen voor 10-12 minuten. Haal kip uit en leg op een bord om af te koelen. Zeef de saus in een kom, en druk op de uien om zoveel mogelijk vocht eruit te halen. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Doe uienmengsel in een aparte kom en zet opzij.  
3. Als de kip wat afgekoeld is, haal met 2 vorken de kip uit elkaar. Voeg aan uienmengsel toe.  Voeg 1/4 kop enchiladasaus, 1 kop geraspte kaas, koriander en de fijngehakte jalapeƱo pepertjes toe. Goed door elkaar mengen.
4. Verwarm de tortillas voor 40-60 seconden in de magnetron. Plaats op elke tortilla ± 1/3 kop kipmengsel, draai ze strak vast en leg met naad naar beneden in een ovenschaal.  
5. bestrijk de enchiladas met een beetje olie (of oliespray) en zet in de oven voor ongeveer 7 minuten (hou je niet van een krokante tortilla, sla dit stukje dan gerust over.
6. Verlaag temperatuur naar 200 graden. Haal enchiladas uit de oven en giet de resterende saus erover. Voeg de resterende kaas toe, dek af met folie en bak voor 20-25 minuten. Verwijder folie en bak voor 5 minuten. Laat 10 minuten staan voor het serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten